11.08.2013

Posted by in Actiuni club, recomandate | 0 Comments

Treisprezece tineri dejeni au participat la o tabără Rotary în Ungaria

Stabilirea unei strânse legături de prietenie, începând din anul 2010, între Rotary Club Dej și Rotary Club Kozarmisleny – Ungaria, s-a concretizat în ultimii doi ani printr-un proiect comun axat pe schimbul reciproc de tineri.

Organizată sub forma unor tabere de vară, prima etapă a proiectului “Schimb de tineri” s-a finalizat anul acesta, în iulie, la Kozarmisleny prin participarea a 13 adolescenți dejeni la activitățile propuse de gazde, în replică la cele din 2012, desfășurate la Dej.

Însoțiți de Adrian Corniciu, președintele Rotary Club Dej și Robert Chiorean, iar spre final de alți doi rotarieni dejeni, Ioan Mărginean și Vasile Câmpean, tinerii români au avut ocazia să viziteze orașele Kozarmisleny și Pecs, Bastionul de la Siklos, parcul acvatic Orfu, băile termale de la Harkony și au petrecut clipe memorabile pe lacul Balaton sau în cadrul unor seri distractive organizate de gazde. De asemenea, s-au întâlnit cu rotarienii din Kozarmisleny, cu primarul Volgyesi Gyula și cu tinerii maghiari prezenți anul trecut în tabăra din Dej.

Anul acesta, Rotary Club Dej a aniversat cinci ani de la înființare, ani în care bilanțul activităților derulate de membrii clubului numără peste 70 de acțiuni sociale, umanitare și culturale. Între acestea, proiectul “Schimb de tineri” ocupă un loc important, prin posibilitatea oferită adolescenților de a-și lărgi orizontul și de a se debarasa de stereotipuri și prejudecăți, comunicând, atât între ei cât și cu alți tineri de vârsta lor, din alte țări. Principalul scop al proiectului rămâne însă, familiarizarea tinerilor cu mișcarea rotariană și cunoașterea “live” a principiilor care stau la baza unei organizații prezentă în toată lumea. O organizație tot mai implicată în comunitățile locale în care activează.

M. Vaida

Leave a Reply